Farmor är hemma igen..

Världens bästa farmor är hemma igen efter några dagar på sjukan.Hon fick diagnosen gravt Alzhemier för 5 år sen, men vi vägra att sätta in henne på ett vårdhem utan hon har fått på hemma på undervåningen i vår stora villa med far där jag är uppväxt. Det kanske låter konstigt för en del men i Asien är det ovanligt att lämna in de gamla på hem, där är det en självklarhet att man ska ta hand om dem. Hon tog ju hand om mig när jag var liten..

Överläkaren som satte diagnosen grav Alzheimer har haft så fel,,, Men bra kost och kosttillskott som Omega-3 och näringsdrycker tillsammans med att hemtjänst kommer varje dag och gör hembesök så är hon fortfarande klar och har bra koll på vilka vi är och vad som händer. Nu har hon dock fått en medicin som har varit för stark och det har förändrat hennes humör, därför fick hon ta tester igen på grund utav att VI märkte det. Som vanligt så ifrågasatte familjen Haxholm det hela och har alltid gjort det och igen kunde överläkare som satte diagnosen för 5 år sen inte komma till något möte för utredning.

"Som ansvariga sjuksköterskan sa: Det är svårt att boka tid med överläkaren ni får ringa...
(Och när man väl ringer så blir man omkopplad till höger och vänster utan att komma rätt och när man väl kommer rätt frågar de om man har tillstånd att få tillgång till farmors journal.....)

Jag frågar: "Så var sitter den här överläkaren?

Ansvariga sjuksköterskan säger: (efter en viss tveksamhet till att vilja svara) här i Finspång på detta lasarett...

Här sitter alltså utbildade kompetenta människor och kan inte komma fram till en logisk kommunikation och lösning/förbättring mellan hemtjänst, läkare och sjuksköterskor....

Tur att min farmor har oss men vad skrämmande det är med alla ensamma gamla som får en diagnos ställd utan någon djupare utredning och koll...Det antas hit och dit och de sitter där som ett kolli och behandlas som idioter

Nu är farmor hemma och förbättring kommer och ske på grund att VI har tagit tag i det och varit besvärliga

En dag sitter vi alla där gamla och mindre användbara, vill ni ha samma behandling?

Nej tack, dödshjälp föredrar jag då hellre

When it get tough you have to fight some more...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0